fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEFOTO | Casa Maghiară a Muzicii din Budapesta a câştigat marele premiu...

FOTO | Casa Maghiară a Muzicii din Budapesta a câştigat marele premiu la „Oscarurile imobiliare”

Publicat în

spot_img
spot_img

Casa Maghiară a Muzicii (Magyar Zene Háza) a câştigat marele premiu al juriului în cadrul celei mai mari şi prestigioase expoziţii imobiliare din lume, MIPIM, a anunţat, printr-un comunicat de presă emis vineri, László Baán, însărcinatul ministerial care a coordonat proiectul „Liget Budapest”, în cadrul căruia a fost ridicat acest nou edificiu cultural din Budapesta.

Este pentru prima oară când un proiect imobiliar din Ungaria obţine marele premiu al juriului, în istoria de trei decenii a celui mai prestigios premiu internaţional în domeniul imobiliarelor, MIPIM Awards. Organismul profesional internaţional a votat în unanimitate şi a plasat Casa Maghiară a Muzicii în topul celor mai bune clădiri din lume, acordându-i marele premiu. Comisia formată din experţii de renume internaţional au considerat că edificiul proiectat de marele arhitect japonez Sou Fujimoto este remarcabil din toate punctele de vedere: cel al sustenabilităţii, al esteticii şi al experienţei vizitatorilor.

Prin obţinerea marelui premiu al MIPIM Awads, Casa Maghiară a Muzicii a dobândit unul dintre cele mai mari succese internaţionale în dezvoltarea imobiliară din Ungaria, devenind una dintre cele mai apreciate clădiri din Ungaria. Clădirea primise, deja, marele premiu al London International Property Awards şi marele premiu al American Music Cities Awards. Recunoaşteri au venit şi din partea televiziunii CNN, World Architecture şi revistei TimeOut, aceasta din urmă numind-o una dintre cele mai aşteptate clădiri din lume, scrie în comunicat.

Astăzi, proiectul “Liget Budapest” – din care face parte Casa Maghiară a Muzicii – este cel mai mare proiect de dezvoltare culturală din Europa, a declarat László Baán. Succesul internaţional al dezvoltărilor finalizate, printre care şi cel mai recent premiu obţinut de Casa Maghiară a Muzicii, demonstrează, la rândul lor, că odată finalizat, acest proiect din Ungaria va reprezenta unul dintre cele mai atractive şi complexe districte culturale din Europa, a mai adăugat. Pentru asta mai este nevoie, însă, de implementarea tuturor planurilor de dezvoltare din cadrul proiectului, dintre care unele nu au fost demarate încă, a mai spus Baán.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Bruxellesul recomandă îngheţarea a peste 13 miliarde de euro destinaţi Ungariei

Comisia Europeană consideră că Ungaria nu a progresat suficient în privinţa reformelor şi propune suspendarea a 7,5 miliarde euro din banii de Redresare şi Rezilienţă