Trei zile de sărbătoare pentru Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia

Data:

Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește în 20 martie Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii și Tineret, în 21 martie Ziua Mondială a Marionetiștilor și în 27 martie Ziua Mondială a Teatrului. Zile de sărbătoare, în care teatrul unește lumea, aducând bucuria, magia și inefabilul poveștilor, cu speranță la pace.

Așa cum transmite și secretarul general UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), Dimitri Jageneau, „Ziua de 21 martie a devenit o zi de celebrare a bucuriei, care izvorăște din maniera creativă de a folosi materiale, tehnici și povești. Tema aleasă pentru acest an este MAREA. Mesajul acestui an a fost transmis de Ranjana Pandey, păpușar indian, profesor și umanist dedicat artei păpușărești din țara natală. Mesajul ei portretizează importanța și puterea oceanului care îmbrățișează frumoasa noastră planetă albastră, purtând ˂˂ povestitori și poveștile lor de la un țărm la altul, de la o insulă la alta, de la un continent la altul ˃˃ (…) Oriunde se află un copil, un public, un obiect și forța imaginației, păpușăria va înflori.”

ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineri) a adunat într-un videoclip  – gânduri despre teatru din partea copiilor și tinerilor din întreaga lume, în care spun că „ne reconectăm și ne reamintim cum teatrul îmbogățește viața copiilor și a tinerilor.”

Astfel gândim și noi, sărbătorind, an de an, aceste zile, că îmbogățim viața copiilor și a tinerilor de aici, de la noi din comunitate, dar și din locurile în care am ajuns și vom ajunge.

Așadar, o săptămână la Teatrul de Păpuși „Prichindel” dedicată teatrului, în care vom prezenta spectacolele „Micii mușchetari”, regia Teodora Popa, și „Ciuboțelele ogarului”, regia Adam și Laura Boboc, vom susține lecții de teatru, special pentru școlile și grădinițele din municipiu și județ. Sâmbătă, 26 martie 2022, de la orele 12:00,  dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm la Sala 67 a teatrului ca să fim împreună la un spectacol al bucuriei – „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc. La mulți ani! oamenilor de teatru din lumea întreagă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.

Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Academia Română

Ştefan Hell, membru de onoare al Academiei Române şi laureat al Premiului Nobel, va conferenţia la Academia Română, joi, în calitate de invitat special al simpozionului internaţional „Biodinamica - o abordare transdisciplinară“.