42 de copii din Ucraina, înscriși la două școli din Alba

Data:

42 de copii din Ucraina au fost înscrişi ca audienţi la două şcoli din judeţul Alba. Este vorba despre unitățile de învățământ din localitățile Unirea şi Almaşu Mare.


Cei mai mulţi provin dintre refugiaţii cazaţi la Mănăstirea Dumbrava.

27 dintre aceştia sunt înscrişi la Şcoala Gimnazială ‘Avram Iancu’ din Unirea, unde primesc ajutor inclusiv din partea unui preot care cunoaşte limba ucraineană.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, la Mănăstirea Dumbrava, 50 de persoane de cetăţenie ucraineană beneficiază de cazare şi masă. Tot la acest aşezământ monahal se află în îngrijire 27 de copii din țara vecină.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.