Deputat din Ucraina, in vizita la Satu Mare

Data:

Prefectul Roca Radu a avut azi o întâlnire cu deputata din Parlamentul Ucrainei, Roksolana Pidlasa. Întâlnirea a fost solicitată de deputat Roksolana Pidlasa și de europarlamentarul Cristian Terheș.

Cei doi au fost însoțiți la întâlnire de Liuba Horvath, președintele Uniunii Ucrainenilor filiala Satu Mare și de pr. Marius Dragoș de la Parohia Ortodoxă Halmeu. Deputata Roksolana Pidlasa a ținut să mulțumească sătmărenilor pentru modul în care s-au implicat în ajutorarea cetățenilor ucraineni ce fug din calea războiului.

„Am venit cu inima deschisă la Satu Mare și vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicare și pentru omenia de care dați dovadă. Ca deputat din Transcarpatia am decis să mă implic direct și să încercăm să asigurăm o punte clară de colaborare între partea ucraineană și Satu Mare”, a declarat deputatul Roksolana Pidlasa.

„Am hotărât împreună ca pe teritoriul județului Satu Mare să fie stabilită o locație pentru a crea un spațiu destinat strângerii tuturor ajutoarelor din Transilvania și nu numai. Iar de aici, din județul Satu Mare, partea ucraineană, cu sprijinul doamnei deputat Roksolana Pidlasa să asigure transportul convoaielor în Ucraina spre zonele afectate de război”, spune prefectul Radu Roca.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Arestări pe bandă rulantă în Satu Mare

Patru bărbați din Negrești-Oaș au fost reținuți pentru 24 de ore în urma a zeci de percheziții care au avut loc în județul Satu Mare. Procurorii au găsit ecstasy, cannabis și cocaină, iar tinerii sunt acuzați de trafic de droguri.