O fostă jurnalistă și deputată ucraineană a pus mâna pe AK-47 și luptă împotriva trupelor rusești în Kiev

Data:

Fostă jurnalistă de investigație, activistă și deputată, Tetiana Chornovol, 42 de ani, a decis să-ți apere țara cu arma în mână.

Aflată în Kiev, Tetiana Chornovol mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc, potrivit Daily Mail.

Femeia dură de astăzi ascunde o poveste incredibilă de viață. Pe vremea când era jurnalistă, Tetiana Chornovol a fost adesea atacată pentru investigațiile pe care le făcea.

Cu toate acestea, ea nu s-a lăsat intimidată. În 2013, Tetiana Chornovol a devenit unul dintre liderii revoluției Euromaidan. Acest lucru avea să-i aducă noi probleme. Bătută cu brutalitate, ea s-a ales cu nasul rupt și cu vânătăi uriașe pe față.

Nici de această dată Tetiana Chornovol nu a renunțat la visul de a vedea Ucraina tot mai aproape de Uniunea Europeană. În 2014, ea a obținut un mandat de deputat.

În același an, aceasta și-a pierdut soțul. Bărbatul a fost ucis în Donbas, în timp ce lupta împotriva separatiștilor pro-ruși.

Astfel, Tetiana Chornovol s-a văzut nevoită să-și crească singură cei doi copii.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Un soldat rus a fost omorât de ucraineni în timp ce făcea live pe TikTok

Potrivit presei din străinătate, rusul făcea live pe TikTok și spunea că misiunea lor în acea zonă s-a încheiat cu succes, afirmând că a fost o operațiune de nota 5+ (echivalentul notei 10 în România), în momentul în care lângă el a căzut un obuz trimis de armata ucraineană.