Fenomenul arderilor ilegale de vegetaţie din 2022 are cea mai mare amploare din ultimii cinci ani

Data:

Fenomenul arderilor ilegale de vegetaţie şi de mirişti din 2022 are cea mai mare amploare din ultimii cinci ani, ajungând la peste 6.000 de asemenea evenimente, în doar două luni şi jumătate.
Precizarea a fost făcută luni, 21 martie, de reprezentanții Gărzii Naţionale de Mediu.

Ei mai spun că în fiecare zi din 2022, 83 de persoane din România au dat foc unui câmp, pentru a scăpa de vegetaţie uscată.

Potrivit sursei citate, au fost situaţii când în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului, s-au înregistrat victime omeneşti.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că trebuie stopate arderile necontrolate, care nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi au un efect negativ asupra solului.

El a subliniat că s-a decis majorarea amenzilor contravenţionale pentru arderea miriştilor, iar noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 şi 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice vor putea ajunge până la 100.000 lei.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro