Instalaţia de lumini Gaia va fi expusă în beneficiul refugiaţilor din Ucraina

Data:

Instalaţia de lumini Gaia, reprezentând planeta Pământ, va fi expusă la sfârşitul acestei săptămâni în Grădina Botanică din Cluj-Napoca, iar banii donaţi de vizitatori vor fi folosiţi în beneficiul refugiaţilor din Ucraina.

“Gaia revine la Cluj, de data acesta pentru a susţine o cauză umanitară. Spectaculoasa instalaţie care ‘înfăţişează’ Pământul va fi expusă timp de două zile, în 26-27 martie, în Grădina Botanică şi va putea fi vizitată în schimbul unei donaţii minime recomandate de 10 lei (…) Veniturile generate în cele două zile de expoziţie vor contribui la susţinerea refugiaţilor, în condiţiile în care cifrele de până acum ne arată că peste 3 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să-şi părăsească ţara. Banii vor fi direcţionaţi către Asociaţia O Masă Caldă, ajutând astfel la susţinerea centrului de refugiaţi aflaţi în tranzit în Gara CFR Cluj-Napoca. Aşadar, fiecare donaţie făcută de către clujeni va reprezenta un real sprijin pentru cei aflaţi în nevoie în această perioadă dificilă. În plus, cetăţenii ucraineni vor avea parte de acces gratuit, în speranţa că le vom putea aduce măcar câteva momente de bucurie”, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi AGERPRES.

Gaia este o reproducere detaliată a planetei Pământ, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de 7 metri şi o scară de 1 la 1,8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafaţa ei îi corespund 18 kilometri din suprafaţa Terrei.

“Lumina ne conectează şi ne aduce împreună în timpuri frumoase, dar şi în vremuri de criză. Am simţit că e momentul să acţionăm şi că putem veni în sprijinul celor care au fost nevoiţi să îşi părăsească ţara pentru a fugi din calea armelor. Gaia va oferi un strop de speranţă, iar vizitatorii la rândul lor pot oferi sprijin celor care au cea mai mare nevoie. Suntem convinşi că şi de această dată comunitatea clujeană ne va fi alături”, a declarat Andi Daiszler, iniţiatorul proiectului Lights On România, citat în comunicat.

Luke Jerram, artistul care a realizat lucrarea, s-a declarat încântat că poate contribui pentru a susţine această cauză umanitară.

“Întreaga lume urmăreşte şi suntem şocaţi de ceea ce vedem că se întâmplă în Ucraina. Cu toţii existăm împreună pe această planetă mică şi fragilă şi trebuie să fim liberi să trăim într-o societate corectă şi dreaptă. Sper că opera de artă poate ajuta la strângerea de fonduri pentru a sprijini oamenii care fug de acest conflict şi că va transmite un mesaj de pace. #TheWorldStandsWithUkraine”, a spus Luke Jerram, citat în comunicat.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Trafic blocat în Florești: “Am făcut 2 h jumate până în Cluj…”

Floreştenii care o iau spre Cluj-Napoca în fiecare dimineaţă sunt captivi în trafic şi nici măcar nu mai apucă blocajele din oraş, deoarece sunt prizonieri în traficul comunei înainte de a atinge cu roţile "caleştilor regale" şoselele municipiului.