România, loc sigur pentru sportivii ucraineni. Hocheiști sunt găzduiți la Brașov

Data:

Mai mulți sportivi ucraineni care nu se mai pot antrena în țara lor din cauza războiului vin în România să-și continue carierele construite cu atâta efort. Tineri hocheiști din mai multe regiuni ale Ucrainei vor fi găzduiți la Brașov. Un fost jucător internațional de baschet s-a integrat într-un club sportiv din Sibiu și este deja antrenorul tehnic al echipei.

Sportivii din Ucraina se vor antrena la Brașov, unde îi însoțește fostul căpitan al naționalei române de hochei, Evgheni Pisarenko, originar din Kiev.

Evgheni Pisarenko, fost căpitan al echipei naţionale de hochei: “Am luat legătura cu cineva de la Federația de hochei ucraineană și m-a rugat dacă putem să organizăm grupuri și să primim aici în România, să aibă posibilitatea de a face antrenamente. Sunt 15 copii sub 18 ani, unii dintre ei chiar la lotul național de juniori. Avem colaborare cu Centrul creștin din Brașov și ne-au oferit cazare și toate condițiile foarte bune pentru ei”.

Și la Sibiu a ajuns un fost jucător de baschet internațional, Andrei Calnicenco.

El s-a alăturat staff-ului clubului CSU Sibiu ca antrenor tehnic. Dedică parte din timp și copiilor ucraineni care vor să facă mișcare.

Andrei Calnicenco, fost jucător de baschet: “Toată lumea este foarte fericită aici. Pentru ei este foarte important să fie în siguranţă şi să aibă şi puţină bună dispoziţie. Să nu se gândească ce se întâmplă acasă”.

Tinerii sportivi ucraineni care ajung în țara noastră speră să-și continue antrenamentele, astfel încât cariera lor în sport să nu fie afectată.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Documentarul “Regele Mihai: Drumul către casă”, proiectat la Brașov

Documentarul "Regele Mihai: Drumul către casă", care se axează în special pe anii petrecuţi în exil din 1948 până la dispariţie, în 2017, produs de John Florescu, va fi proiectat miercuri seara, începând cu ora 19,00, la cinematograful Astra.

Manevră internațională. Poliția din Brașov atrage atenția cu privire la metoda aplicată de un român, un spaniol și un italian

Trei tineri, un român, un spaniol şi un italian, au inventat o nouă metodă de a face bani din cerșit. Cei trei dansau breakdance pe trecerea de pietoni, într-o zonă extrem de circulată din Braşov, după care apelau la mila șoferilor. Polițiștii locali nu au fost impresionați de figurile de acrobaţie, şi astfel, cei trei au fost sancţionaţi conform legii pentru „actul artistic”.