Sute de baloane colorate au fost montate pe podul care traversează râul Tisa

Data:

Sute de baloane colorate au fost montate de-a lungul balustradei podului care traversează râul Tisa, pod peste care zilnic trec mamele, copii sau persoanele în vârstă din Ucraina spre România.

Baloanele formate în mănunchiuri de diverse culori, alături de alte sute de jucării la fel de colorate aduse de poliţiştii de frontieră sau persoane fizice înveselesc copiii, dar şi adulţii care sunt plăcut surprinşi de această pată de culoare veselă.

“Aproape, zilnic, colegii noştri aduc alte jucării din pluş care sunt aşezate de-o parte şi alta a părţii pietonale de pod. Fiecare copil îşi alege mascota pe care şi-o doreşte, apoi, împreună cu mama sau bunica, sunt preluaţi de un poliţist de frontieră pentru a urma formalităţile de intrare în ţară. (…) În momentul care copiii primesc dulciurile sau îşi aleg jucăriile aşezate de-a lungul podului, devin mai relaxaţi, zâmbesc, iar mamele se bucură de aceste scurte momente arătate atât de poliţiştii de frontieră cât şi de cei implicaţi în sprijinirea lor”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iulia Stan.

Baloanele au fost montate pe podul Tisa de membrii Asociaţiei “Suntem vocea lor” din municipiul Sighetu Marmaţiei, iar jucăriile de pluş sunt aduse de poliţiştii de frontieră, voluntari sau oamenii simpli din oraş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, atât poliţiştii de frontieră cât şi voluntarii aduc în fiecare zi jucării şi dulciuri pe care le oferă copiilor care ajung în România.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Tânăr rănit grav în timp ce lucra într-o pădure din zona Izvoare. Au intervenit salvatorii montani

Salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș au fost solicitaţi în zona Cantonului Silvic Stedea – Izvoare, pentru salvarea, evacuarea și transportul unui băiat de 20 ani, aflat la lucru la pădure şi care a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism la coloana.

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș

Se așteaptă oferte pentru noi curse externe de pe Aeroportul Maramureș. Comisia europeană a accepta o nouă schemă de ajutor de stat pentru deschiderea unor noi rute externe de pe Aeroportul Maramureș.

Gabriel Zetea: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte 

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat că acest subiect legat de impozitarea progresivă în România, PSD şi l-a asumat ca discurs public, ca propunere, inclusiv înainte de a intra la guvernare cu PNL. 

Consiliul Județean Maramureș, anunță lansarea paginii web a Muzeului Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”

Consiliul Județean Maramureș, anunță lansarea paginii web a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», care va avea loc miercuri, 18 mai 2022, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Muzeelor.