World Vision va realiza 15 spaţii pentru primirea mamelor şi copiilor din Ucraina

Data:

Potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis, marţi, AGERPRES, în aceste locaţii mamele şi copiii vor avea acces la produse alimentare şi de igienă de maximă necesitate, se vor putea odihni şi vor fi consiliaţi de personal specializat în psihologie şi în asistenţă socială. Totodată, copiii se vor putea juca şi vor participa la activităţi educaţionale.

Spaţiile de primire pentru copii şi mame nu pot înlocui un întreg sistem de protecţie socială şi/sau de educaţie, însă pot suplini o parte dintre nevoi, astfel încât revenirea la o viaţă normală să fie cât mai uşoară, a precizat organizaţia.

“În prezent, un copil pe secundă este forţat să-şi părăsească casa din Ucraina şi să caute refugiu în ţările vecine. Unii dintre copii petrec zile întregi pe drumuri, la temperaturi extrem de scăzute, de la o cazare temporară la alta. Cu toţii au fost forţaţi să-şi abandoneze căminul cu tot ceea ce era important pentru ei: de la jucării, haine sau animale de companie la prieteni, şcoală, taţi, fraţi, bunici şi, din păcate, lista poate continua”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision România.

Ea a subliniat că spaţiile pe care le amenajează World Vision sunt importante pentru a oferi ajutor imediat familiilor ucrainene, cât şi pentru ca micuţii să experimenteze din nou joaca şi activităţile educative.

Multiple studii ale organizaţiei arată că războiul poate avea un impact grav asupra creşterii şi dezvoltării copiilor, a precizat Nabăr.

Reprezentanţii World Vision România au realizat deja trei spaţii pentru mame şi copii în Huşi, Iaşi şi la Vama Siret.

Peste 3,4 milioane de ucraineni au plecat din ţară în ultimele săptămâni, iar 73.000 de copii părăsesc zilnic Ucraina din cauza războiului. Peste 500.000 de ucraineni au intrat în România de la începutului conflagraţiei din Ucraina.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Introducerea săptămânii de lucru de 4 zile în România, blocată în Parlament

Proiectul de modificare a Codul Muncii prin introducerea săptămânii de lucru de 4 zile, inițiat de liberali și susținut de toate celelalte partide parlamentare, nu a întrunit, luni, numărul de voturi necesare pentru a trece de Senat, reprezentanții PSD votând împotrivă.