Județul Hunedoara, promovat la cel mai important târg de turism din Belgia

Data:

Zone şi oferte turistice din judeţul Hunedoara sunt prezentate la cel mai important târg internaţional de turism din Belgia – Salon des Vacances – care are loc în perioada 24-27 martie, la Bruxelles, a informat joi Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

“La această ediţie, judeţul Hunedoara ocupă un loc de onoare în standul României, beneficiind de un spaţiu de promovare care se adresează unui public eterogen important. (…) Participarea judeţului nostru la acest târg important urmăreşte atragerea unui flux semnificativ de turişti, pe o gamă largă de produse turistice, pornind de la ecoturism, turism activ în natură, agroturism şi până la circuite culturale”, a notat DGAMPT Hunedoara pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentanţilor DGAMPT Hunedoara, Belgia este o ţară importantă în ceea ce priveşte atragerea potenţialilor turişti spre alte destinaţii, acest statut fiind completat şi de faptul că la Bruxelles se regăsesc foarte multe sedii ale unor organizaţii sau reprezentanţe naţionale sau regionale.

Conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument UNESCO.

Anul acesta, în circuitul turistic au fost incluse şi cetăţile dacice Costeşti-Cetăţuie, Costeşti-Blidaru, Luncani-Piatra Roşie şi Băniţa.

DGAMPT este o structură subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara, având ca principal rol administrarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, în scopul protejării şi punerii în valoare a acestora. Totodată, instituţia participă la promovarea turismului şi a tradiţiilor locale prin diverse manifestări de gen.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Proiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior, va depune la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2,3 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.