Alexei Navalnîi, condamnat la 9 ani de închisoare într-o colonie cu regim strict

Data:

Instanța l-a condamnat pe Navalnîi la 9 ani într-o colonie cu regim strict și o amendă de 1,2 milioane de ruble

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a fost declarat vinovat de fraudă la scară largă și sfidare a instanței de către un tribunal rus.

Procurorii ruși încearcă să-l mute pe Navalnîi într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se refăcuse după otrăvirea cu un agent neurotoxic – lucru pe care el îl pune pe seama Kremlinului și pe care autoritățile ruse îl neagă.

El este un critic deschis al președintelui Putin și ispășește o pedeapsă de trei ani și jumătate pentru acuzații de furt de 3,5 milioane de lire sterline din donații către organizațiile sale politice, ceea ce el neagă.

Luna trecută, el a fost judecat din nou, fiind acuzat de noi acuzații de fraudă, în închisoarea de maximă securitate de la est de Moscova, unde este deținut.

Bărbatul de 45 de ani părea imperturbabil, privind în jos în timp ce răsfoia documentele instanței.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.