fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAPermis pentru viitor: patru tineri covăsneni au câștigat bani pentru plata școlii...

Permis pentru viitor: patru tineri covăsneni au câștigat bani pentru plata școlii de șoferi

Publicat în

spot_img
spot_img

Patru tineri din județul Covasna au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi, prin Programul Permis pentru viitor, destinat tinerilor din medii defavorizate, al MOL România și Fundației Pentru Comunitate. În total, 55 de persoane au fost desemnate câștigătoare în cadrul celei de-a șaptea ediții.

Pe lângă cei patru tineri din județul Covasna, beneficiarii acestei ediții a Programului Permis pentru viitor provin din alte 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vâlcea, Vrancea și din Municipiul București.

„Tinerii care au obținut finanțare, în termen de o lună de zile de la încheierea contractelor se vor înscrie la o școală de șoferi, iar în a doua parte a anului vor finaliza cursurile, apoi vor susține examenul. O nouă ediție a Programului va fi lansată la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic. Menționez faptul că în procesul de evaluare este important ca solicitanții sau susținătorii să poată fi contactați telefonic în vederea unor clarificări suplimentare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, potrivit unui comunicat de presă.

Cei 55 de tineri desemnați câștigători au fost aleși în urma unei selecții de aplicații care a numărat 216 înscrieri. „193 de tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, trei pentru tractor agricol, iar pentru categoria D și atestat, câte o solicitare. Dintre cei 55 de beneficiari, 47 au obținut finanțare pentru categoriile B și BE, șapte pentru C și CE, iar un tânăr pentru categoria D”, se mai arată în comunicatul de presă primit de Observatorul de Covasna.

A șaptea ediție a Programului Permis pentru viitor a fost lansată în noiembrie 2021. Bugetul total al programului este de 190.000 de lei.

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului Permis pentru viitor, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată pe site-ul https://pentrucomunitate.ro/ro/program/permis-pentru-viitor-2021.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel