Sezonul de schi va fi prelungit în Poiana Braşov

Data:

Dacă vremea o va permite, iubitorii sporturilor de iarnă ar mai putea schia până aproape de Paşte pe pârtiile din Postăvaru, cel puţin în partea superioară a masivului, unde stratul de zăpadă este unul consistent încă.


În timpul zilei, temperaturile încep să fie pozitive şi în Poiana Braşov, dar dacă în timpul nopţii, temperatura se păstrează scăzută, ar mai putea fi produsă zăpadă artificială.
„Condiţiile de pe pârtiile din Poiana Braşov sunt excelente. Stratul de zăpadă este foarte gros: avem aproximativ 40 de cm stratul de zăpadă bătută în partea inferioară şi ajunge până la aproape 1 metru în partea superioară, în anumite zone – şi vorbim de zăpada bătută de pe pârtie – deci grosimea acelui strat. Având în vedere acest lucru, precum şi condiţiile meteo în timpul nopţii – avem în continuare temperaturi negative – cu siguranţă se va schia în Postăvaru şi în luna aprilie. În funcţie şi de stratul de zăpadă luăm în calcul ca acest sezon să fie prelungit chiar dincolo de 15 aprilie, cel puţin în partea superioară”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Braşov, Sorin Toarcea.
Până în prezent, de la deschiderea sezonului au fost înregistrate peste 1,8 milioane de treceri prin turnichete, doar în luna martie fiind înregistrate peste 460.000 de treceri.
Sezonul acesta de schi a fost primul după mulţi ani care a fost deschis chiar înainte de Crăciun. În alţi ani, din cauza lipsei de zăpadă, sezonul era deschis în ultima sau în penultima zi a anului.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Două concursuri de scrabble, în această săptămână, la Brașov

Federația Română de Scrabble (FRSc), în colaborare cu C.S. Atlantis Brașov, organizează, în perioada 11 – 15 mai 2022, Campionatul Național de Scrabble Perechi și Campionatul Național Individual de Scrabble (CNIS) 2022, etapa I. Concursurile se vor desfășura la Complex hotelier Monterai, str. Poiana Soarelui nr. 2 din Poiana Brașov.