Zelenski, mesaj pentru Viktor Orbán: Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol?

Data:

Volodimir Zelenski s-a adresat prin video-conferință adunării Consiliului European care a avut loc joi, la Bruxelles. În timp ce mulțumea tuturor țărilor Uniunii Europene, Zelenski s-a oprit la Ungaria: „Ungaria. Aș vrea să mă opresc aici și să fiu sincer. Trebuie să decideți cui sunteți alături”, a spus Zelenski în fața liderilor europeni. El i s-a adresat direct premierului ungar, Viktor Orbán, spunându-i să decidă de parte cui este.

Președintele ucrainean a amintit despre evreii uciși în Ungaria în al Doilea Război Mondial și i-a transmis premierului ungar că astfel de crime în masă „se pot întâmpla în zilele noastre”:

„Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta. Iubesc orașul vostru. Am fost de multe ori, foarte frumos. Un oraș foarte ospitalier. Și oamenii, la fel. Ați avut momente tragice în istorie. Am văzut Memorialul vostru. Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi. Și vei vedea cum crimele în masă se pot întâmplă din nou în zilele noastre. Și asta face Rusia acum. Aceiași pantofi. În Mariupol, sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt cu miile. Și aceste mii s-au dus”, i-a spus Zelenski premierului Ungariei.

„Și voi ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? Nu este timp pentru ezitări. E timpul să decideţi odată. Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru. Credem în oamenii voștri. Credem în Uniunea Europeană”, a conchis Zelenski.

2 COMENTARII

 1. Zelenski poate sa spuna orice…
  Actorul, tot actor ramane.
  Sunt o multime de idioti care il cred si a vazut asta.
  Nimeni nu i-a cerur dovezi, nimeni nu i-a cerut sa dizolve batalionul fascist, Azov, etc.
  Si atunci, individul, se bazeaza pe credulitatea idiotilor care pun botul.

  Zelenski are un viloi de vreo 4 milioane de euro in Toscana, vecin cu Berlusconii si bani ascunsi in paradisuri fiscale plus o avere, declarata, de peste 1 miliard de euro:

 2. Ba, dar prost esti! Trol rus fara gram de minima educatie istorica. Du-te dracului de muscal, orc, sau kazțap. Pun pariu ca habar nu ai ce inseamna aceste trei apelative🤬

Comments are closed.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.
%d blogeri au apreciat: