fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVCorpul nou al Maternităţii Braşov a intrat într-un amplu proces de reabilitare...

Corpul nou al Maternităţii Braşov a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi eficientizare energetică

Publicat în

spot_img
spot_img

Corpul nou al Maternităţii Braşov a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi eficientizare energetică.
Totul, în cadrul proiectului „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”, în valoare totală de 26.552.919,96 lei, implementat de administraţia judeţeană cu fonduri accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
După ce ordinul de începere a lucrărilor a fost transmis pe 20 decembrie 2021, firma constructoare, Electroprecizia AG, a realizat organizarea de şantier şi a început lucrările interioare în partea superioară a clădirii, respectiv la mansardă şi la etajul VII – primele spaţii pe care conducerea Maternităţii le-a putut elibera şi pune la dispoziţia antreprenorului.
Şantierul urmează să se extindă la etajele VI şi V, care au fost predate constructorului pe 5 martie, iar restul imobilului şi corpul care face legătura cu clădirea veche a Maternităţii vor intra în reabilitare totală după data de 7 mai.
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a verificat vineri, 25 martie, ce s-a realizat până în momentul de faţă şi a discutat cu managerul de proiect despre graficul de execuţie şi termenele intermediare şi cel final asumate de firma Electroprecizia pentru terminarea lucrărilor.
„În primă fază se lucrează la interior, începând cu etajele superioare, deoarece clădirea n-a putut fi predată integral constructorului, din nevoia asigurării fluxurilor separate pentru pacientele COVID. Am analizat graficul de execuţie şi am convingerea că termenele asumate de firma constructoare, respectiv 1 octombrie 2022 pentru funcţionalizarea blocurilor operatorii, 1 ianuarie 2023 pentru finalizarea întregii clădiri pe interior şi luna iunie 2023 pentru încheierea tuturor lucrărilor, vor fi respectate. Mă bucur că lucrările avansează şi că acest imobil şi clădirea de legătură vor fi reabilitate total şi eficientizate energetic, urmând să dispună de dotări de ultimă generaţie. Deja pereţii au fost decopertaţi şi tot ceea ce înseamnă reţele şi instalaţii interioare sunt înlocuite cu sisteme moderne, care asigură un consum redus de energie”, a spus preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.
Lucrările prevăzute în contract includ: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, montarea de panouri solare și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, reparații la elementele fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și la acoperișul tip terasă, recompartimentări interioare, refacerea trotuarelor, construcţia de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, precum și lucrările necesare obținerii avizului de securitate la incendiu.
Clădirea va fi reglată în mod automatizat din punctul de vedere al consumului de energie electrică şi termică, urmând să fie dotată cu un sistem de control computerizat BMS (Building Management System), care va asigura optimizarea consumurilor la utilităţi.
Ea va dispune de două lifturi exterioare, iar la geamuri vor fi montate jaluzele acţionate electric în funcţie de lumina şi căldura de afară. De asemenea, saloanele şi toate spaţiile medicale şi nemedicale vor fi refăcute şi dotate cu instalaţii sanitare noi.
„La finele acestui proiect vom putea afirma cu certitudine că Braşovul dispune de cea mai modernă maternitate publică din ţară”, a concluzionat preşedintele CJ Braşov.

Articole recente

Pilotul unui planor a murit, după ce aeronava s-a prăbușit

Tragedie în apropierea Aerodromului Ineu, din județul Bihor.

Un cățel care a căzut 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi, recuperat de către salvamontişti

La finalul unei acţiuni care a durat aproape trei ore, salvamontiştii au scos câinele şi l-au predat stăpânilor.

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Mai multe articole de același fel