fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDVeteranul de război, Pavel Huzmezan, sărbătorit la împlinirea unui secol de viață!

Veteranul de război, Pavel Huzmezan, sărbătorit la împlinirea unui secol de viață!

Publicat în

spot_img
spot_img

Militarii au făcut o bucurie zilele trecute. Pavel Huzmezan împlinește astăzi 100 de ani, iar la o vârstă fragedă a luptat pe front.
Azi, 27 martie 2022, este o zi de mare însemnătate. Pavel Huzmezan din Sânmihaiu de Câmpie împlinește venerabila vârstă de 100 de ani.

În preîntâmpinarea acestei sărbători, pragul casei sale a fost trecut de militari, care l-au sărbătorit în avans, nenea Pavel fiind și veteran de război.

”La mulți ani veteranului de război, Huzmezan Pavel, care duminică, 27 martie, împlinește vârstă de 100 de ani. Acesta a participat încă de la o vârstă fragedă la un eveniment de-o importanță deosebită în istorie, în cel de-al Doilea Război Mondial.

Om al muncii câmpului, cu credință în Dumnezeu și în neamul românesc, a supraviețuit ororilor de pe câmpul de luptă. În prezent, ne împărtășește experiențele trăite de-a lungul unui secol de viață.

Astăzi, 25 martie, a fost sărbătorit, de către familie și prieteni, precum si de reprezentanții autorităților publice locale și județene, Brigăzii 81 Mecanizată ,, General Grigore Bălan’’, Centrului Militar Județean Bistrița-Năsăud, Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Bistrița-Năsăud și ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir’’- sucursala județeană Bistrița-Năsăud. La mulți ani! ” au scris cei de la Brigada 81 Mecanizată pe Fb, vineri.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel