Record de șoferi depistați conducând cu viteză, pe drumurile din Alba. Peste 700 de vitezomani trași pe dreapta

Data:

O acțiune de control organizată de polițiștii albaiulieni, săptămâna trecută s-a soldat cu un număr record de abateri grave constatate, nu mai puțin de 707 sancțiuni contravenţionale, au fost aplicate de polițiștii de la rutieră, pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Controlul s-a desfășurat de luni (21 martie) până duminică (27 martie), la nivelul întregului județ, în cadrul acțiunii Roadpol Speed.

Oamenii legii au reținut 11 permise de conducere.

În perioada 21-27 martie 2022, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfășurat activități în cadrul acţiunii Roadpol Speed, în scopul prevenirii accidentelor rutiere care se produc din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de trafic.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 1.256 de autovehicule și au fost aplicate 707 sancțiuni contravenţionale, pentru depăşirea limitei legale de viteză.

Față de 11 dintre conducătorii auto sancționați pentru viteză, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere, în 8 cazuri fiind constatată depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră, iar în 3 cazuri cu peste 70 de kilometri/oră.

În cele trei cazuri, în care viteza a fost depășită cu peste 70 de kilometri/oră, față de conducătorii auto a fost luată și măsura complementară a suspendării, pe loc, a permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a avea posibilitatea să participe la examinare, în vederea reducerii perioadei de suspendare.

Atenționări venite din partea IPJ Alba

” Cu cât viteza este mai mare, cu atât forțele implicate într-un accident rutier și implicit cele care acționează asupra corpului uman sunt mai mari, iar șansele de supraviețuire sau de recuperare scad și ele”.

” Conduceți prudent și respectați regimul legal de viteză! Cel mai important este să ajungeți cu bine la destinație!”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.