Ucrainenii continuă să intre în România pe la Sighet

Data:

Prin punctul de frontieră de la Sighetu Marmaţiei continuă să intre zilnic, în România, peste o mie de refugiaţi. Însă cei care solicită o formă de protecţie din partea statului român sunt cetăţenii fără documente sau care trec ilegal frontiera prin râul Tisa ori prin zona montană de frontieră.
După mai bine de patru săptămâni de la izbucnirea războiului în Ucraina, aici, în punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației continuă să vină refugiați cu zi, cu noapte. Doamnă inspector principal Iulia Stan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în momentul de față, cum se prezintă traficul de frontieră?

Iulia Stan: Se desfășoară cu operativitate. Media zilnică a persoanelor pe sensul de intrare în România este de 1.300 de persoane, dintre care aproximativ 1.000 sunt cetățenii ucraineni. Noi nw-am pregătit cu rezerve de personal, dar și cu stații mobile de control pentru verificări suplimentare, dacă situația o va impune.

Întrebati despre solicitările de azil, purtătorul de cuvânt al ITP Sighet, ne-a declarat:

Sunt dintre ei care nu au documente și atunci au această posibilitate să solicite o formă de protecție statului român, în principiu mame cu copii. De la începutul conflictelor în Ucraina, din data de 24 februarie, aproape zilnic avem cetățeni ucraineni depistați la frontiera dintre Maramureș și Ucraina. Majoritatea trec prin apa râului Tisa, dar și prin zona muntoasă, toți sunt bărbați și aceștia solicită o formă de protecție a statului român și, de asemenea, intră în procedură de azil.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.