DSP Alba: 45 de cazuri de gripă sezonieră și 4165 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare

Data:

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba, în săptămâna 21 – 27 martie, în județul Alba s-au înregistrat 45 de cazuri de gripă sezonieră la categoria de vârstă 0 – 19 ani (43 pozitiv tip A, 1 pozitiv B și 1 pozitiv A+B), față de 5 cazuri cât au fost raportate în săptămâna precedentă.

Un caz a necesitat internare.

De asemenea, în intervalul amintit la nivelul județului Alba au fost întregistrate 4165 de cazuri de infecții acute de căi respiratorii superioare (IACRS), în creștere cu 40% față de săptămâna anterioară.

Numărul pneumoniilor a fost de 427, în creștere cu 18% față de săptămâna anterioară.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.