Doi ucraineni s-au căsătorit în România

Data:

Doi tineri din Ucraina, care s-au refugiat în România, după începerea războiului, s-au căsătorit în localitatea Conceşti din judeţul Botoşani. Larisa, care provine din Kiev, şi Roman, care este din Cernăuţi, şi-au unit destinele în comuna din nordul judeţului Botoşani, acolo unde au fost organizate ceremonia căsătoriei civile, căsătoria religioasă, dar şi nunta.

Cei doi tineri, de 34, respectiv 22 de ani, aveau programată nunta pe 9 martie, însă nu au putut organiza evenimentul după ce Ucraina a fost invadată de trupele armate ale Federaţiei Ruse. Cei doi au fugit împreună în România şi au fost găzduiţi de o familie din Conceşti.

Tinerii refugiaţi au refuzat să locuiască în aceeaşi cameră, pe motiv că religia nu le permite acest lucru înainte de căsătorie. În aceste condiţii, gazdele, alături de membrii comunităţii Bisericii Adventiste de Ziua a 7-a, au decis să le faciliteze acestora căsătoria. Prin intermediul lor, au fost traduse documentele mirilor, a fost programată căsătoria la Primărie şi, în acelaşi timp, a fost găsit un pastor din Moldoviţa care să oficieze căsătoria religioasă în limba ucraineană.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.