Control al polițiștilor și comisarilor Gărzii de Mediu la o firmă de dezmembrări auto din Câmpeni

Data:

Zece tone și peste 1000 de litri de deșeuri periculoase, au fost indisponibilizate în urma unui control al polițiștilor și comisarilor Gărzii de Mediu, efectuat marți, la o o firmă de dezmembrări auto din Câmpeni.

Patronul firmei de dezmembrări auto s -a ales cu dosar penal.

La data de 29 martie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Alba, au efectuat un control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz. În urma controlului, polițiștii au constatat că mai multe autovehicule netratate erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere, pe suprafețele nebetonate.

Administratorului societății controlate i-a fost întocmit dosar penal pentru „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021 și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005.

Totodată polițiștii au indisponibilizat 10 tone de deșeuri nepericuloase (materiale feroase, ulei de motor, lichid de frână și antigel) și 1.300 de litri de deșeuri periculoase (produse petroliere). Controalele vor continua.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.