S-au înmulțit solicitările de panouri fotovoltaice

Data:

Speriați de facturile tot mai mari la energia electrică, și administratorii de blocuri depun cereri pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

La firmele de profil sunt deja sute de solicitări, iar Agenția Fondului pentru Mediu anunță că va acorda în curând fonduri pentru fotovoltaice și blocurilor.

Pe lângă faptul că locatarii își pot reduce costurile la curent, investiția în astfel de sisteme este mai ușor de suportat pentru că toate cheltuielile se împart cu vecinii.

Pe acoperișul unui bloc de patru etaje din Capitală au fost montate recent mai multe panouri fotovoltaice care vor produce curent pentru locatari.

Și locuitorii unui bloc din Piața Victoriei vor plăti facturi mai mici la energie după ce administrația a încheiat un contract cu o firmă specializată care va monta în următoarele săptămâni panouri fotovoltaice pe acoperiș. Pentru început, energia captată va alimenta becurile de pe casa scării, holuri și lifturi. Oamenii vor economisi în acest fel 2.500 de lei lunar din cheltuielile comune.

Eugen Atanasiu, președintele acociației de locatari: „Pe structura asta metalică, aici vor fi puse panourile. Soarele răsare de acolo, deci are o expunere foarte bună blocul. E un cablu care coboară până jos, se branșează în panoul nostru electric, la alimentare lift și iluminat părților comune, și un branșament la rețeaua națională în care surplusul se dă în rețea și pe care îl folosim când e mai întunecat afară sau iarna.”

Cei care vor să devină complet independenți pot opta pentru baterii în care să stocheze energia rămasă. Varianta este însă costisitoare. Totodată, randamentul panourilor depinde atât de suprafața pe care vor fi montate, cât și de numărul de apartamente care vor fi alimentate ulterior.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.