fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTS-au stabilit grupele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

S-au stabilit grupele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar

Publicat în

spot_img
spot_img

Vineri, a avut loc la Doha Exhibition and Convention Center, tragerea la sorți a grupelor pentru meciurile, care se vor juca în noiembrie – decembrie, la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Campionatul Mondial va începe în data de 21 noiembrie 2022 și se va încheia în data de 18 decembrie.
Derby-ul din faza grupelor va fi partida dintre Spania și Germania, care de departe poate fi considerată și o semifinală sau o finală de campionat mondial.

Cele două echipe, se află în grupa E, alături de Japonia, Costa Rica sau Noua Zeelandă.

Alte meciuri interesante din faza grupelor: Argentina – Polonia, Franța – Danemarca, Belgia – Croația, Brazilia – Serbia sau Portugalia – Uruguay.
În meciul de deschidere al Campionatului Mondial, Qatarul va întâlni Ecuadorul.

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia – Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar câștigătoarea va merge la turneul final.

Costa Rica, locul 4 în zona Concacaf, va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul 5 în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia – Emiratele Arabe Unite.
Grupele Campionatului Mondial de fotbal din Qatar

Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda

Grupa B: Anglia, Iran, SUA, (Țara Galilor sau Scoția/Ucraina) Grupa C: Argentina, Arabia Saudită,

Mexic, Polonia Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, (Peru sau Emirate/Australia)

Grupa E: Spania, Germania, Japonia, (Costa Rica sau Noua Zeelandă)*

Grupa F: Belgia, Canada, Croația, Maroc

Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun

Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel