Se cere demisia lui Francisc Tobă din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor

Data:

Vicepreşedintele Comisia pentru apărare a Camerei, deputatul Sorin Moldovan i-a solicitat demisia din calitatea de membru al Comisiei lui Francisc Tobă, despre care a spus că „desfăşoară activităţi ostile intereselor alianţei NATO”.

„Deputatul Francis Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară activităţi ostile intereselor alianţei NATO‼️ În contextul actual de securitate regională, am constatat astăzi cu regret faptul că patru parlamentari au solicitat o audienţă la Ambasada Rusiei pentru a susţine neutralitatea ţării noastre, de parcă România se află cu trupe şi echipamente militare în Ucraina. Chiar mai regretabil este faptul că din această delegaţie a făcut parte şi deputatul neafiliat Francisc Tobă, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Consider că prezenţa sa la această întâlnire reprezintă o problemă de securitate naţională. De aceea, voi căuta şi voi susţine orice măsură care va preveni ca informaţiile pe care instituţiile sau partenerii noştri ni le furnizează să ajungă în mâinile celor care comit atrocităţi în Ucraina. Îi cer public demisia de urgenţă”, a spus Sorin Moldovan.

El a adăugat că „România, ca stat membru NATO, a condamnat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, iar toate încercările prin care unii demnitari ai statului român vor să inducă populaţiei teama faţă de un conflict militar în care să fie implicată şi ţara noastră reprezintă doar propagandă în interesul Rusiei”.

Dumitru Coarnă a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit miercuri cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin, pe tema Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti. Din delegaţie au mai făcut parte senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă şi deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că la prima şedinţă a conducerii PSD va propune excluderea din partid a lui Dumitru Coarnă, care, alături de alţi trei parlamentari, s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

Preşedintele social-democraţilor a mai spus că PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federaţia Rusă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.