Ucrainenii au recucerit 11 localități din regiunea Herson

Data:

Occidentul este sceptic în ceea ce privește retragerea Rusiei din anumite regiuni ucrainene, a declarat președintele SUA, care s-a referit în special la zona Kievului. În acelaşi timp, Joe Biden l-a descris pe Vladimir Putin drept un om care s-a izolat de restul lumii şi care şi-ar fi pedepsit consilierii pentru eşecul din război. Rușii încearcă să se regrupeze, să se aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas, a declarat secretarul general al NATO. Între timp, Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai multe arme letale în Ucraina. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din Londra, care a spus că este vorba despre artilerie cu rază lungă de acțiune, muniție, vehicule blindate și arme antiaeriene.

Când o rachetă a lovit blocul în care locuia, o fată din Mariupol a luat un creion și un carnet și a început să deseneze. Cu bombele deasupra capului și rafalele de armă în urechi, ea spune că desenele i-au distras atenția și au devenit mecanismul său de a face față situației.

Între timp, fata de 14 ani a reușit să fugă în Polonia, de unde a povestit clipele de coșmar pe care le-a trăit în Mariupol.

“Explozii îngrozitoare, case care ardeau, tancuri pe străzi. Nu știam dacă prietenii mei mai sunt în viață sau dacă eu voi supraviețui. Întregul subsol se zdruncina. Geamurile clădirilor de pe străzi s-au spart, a fost îngrozitor”, a povestit tânăra, care s-a ascuns mai multe zile în subsolul blocului în care locuia împreună cu părinții și vecinii pentru a se pune la adăpost de atacurile violente ale soldaților ruși.

“A fost foarte înfricoșător, era foarte întuneric acolo. Nu era lumină. Am luat lanterne și lumânări. Era foarte multă lume acolo. Am dormit pe podea câteva zile. Pe zi ce trecea era tot mai rău. Apoi au început explozii puternice, chiar și la subsol zidurile au început să se cutremure. Când au început să tragă în casă, deasupra noastră, tavanul a început să se fărâme peste subsol”, a spus adolescenta.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.