Aula Magna UVT a găzduit un dialog fascinant al celor şase scriitori contemporani de excepţie

Data:

Aula Magna UVT a găzduit astăzi un dialog fascinant al celor şase scriitori contemporani de excepţie, invitaţi în seria evenimentelor “La UVT, Cultura este Capitală!”

Seara de vineri, 1 aprilie, a fost marcată de evenimentul special, găzduit în Aula Magna “Ioan Curea” a Universităţii de Vest din Timişoara, unde scriitori contemporani de excepţie s-au întâlnit cu publicul timişorean, la invitaţia comunităţii academice din UVT. Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie şi Vlad Zografi au susţinut un dialog moderat de criticului literar Mircea Mihăieş, într-o incursiune prin universul literaturii ficţionale.

Acest dialog special, intitulat “Fiction & Company”, s-a înscris în seria evenimentelor realizate sub genericul “La UVT, Cultura este Capitală!”, fiind un prilej deosebit în care studenţii, universitarii şi timişorenii s-au întâlnit întâlnească faţă în faţă, după o lungă perioadă de restricţii, cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română.

Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara: Cu mare bucurie si emoţie, am avut prilejul de a găzdui astăzi, în Aula Magna “Ioan Curea” a Universităţii de Vest din Timişoara, intelectuali de marcă ai culturii române, şapte scriitori contemporani care au intrat într-un dialog fascinant. Chiar dacă vremurile sunt tulburi, cu mai multe crize suprapuse şi cu un conflict absurd pentru secolul nostru, la graniţe, comunitatea UVT perseverează şi îşi asumă ambiţia de a pune preţ pe valorile vii ale culturii române şi universale, cele care ne înalţă spiritul şi ne cultivă cunoaşterea. Mulţumim distinselor scriitoare Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu şi Ioana Pârvulescu, precum şi distinşilor scriitori Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu şi Vlad Zografi, care, alături de criticul literar şi universitarul Mircea Mihăieş, au susţinut un regal dedicat literaturii ficţionale, în Aula Magna UVT.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

The Carnival în Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara devine gazda unui eveniment care aduce laolaltă muzica anilor 1990 şi 2000, gastronomia şi divertismentul, în cadrul The Carnival, care se va desfăşura în perioada 20 - 22 mai.

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.