A fost reluată alimentarea cu apă a celor 21 de blocuri din Simeria

Data:

Furnizarea apei reci a fost reluată la cele 21 de blocuri de locuinţe din oraşul Simeria, la care compania regională de profil a decis să le suspende serviciile din cauza datoriilor de peste 320.000 de lei acumulate la factura de apă, urmând ca banii să fie recuperaţi în timp, a informat primarul localităţii, Iulius Bedea.

Într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook, primarul a criticat operatorul de apă, Apa Prod SA, şi Prefectura Hunedoara în ceea ce priveşte modul în care ar fi fost înţeleasă problema oamenilor, dar a şi apreciat sprijinul acordat în rezolvarea problemei de către Direcţia de Sănătate Publică şi de Consiliul Judeţean Hunedoara – în a cărui subordine se află compania de apă.

Totodată, edilul local a solicitat cetăţenilor să se implice în activitatea asociaţiilor de proprietari şi să-şi îndeplinească obligaţiile administrative care ţin de calitatea lor de proprietari ai unui apartament de bloc, potrivit Agerpres.

“Sunt necesare demersuri pentru punerea pe roate a asociaţiilor de proprietari, care să funcţioneze bine şi să reprezinte interesele proprietarilor, în acord cu legea. Primăria are un compartiment dedicat asociaţiilor de proprietari, pe care l-am înfiinţat în primele luni de la învestirea în funcţie. Compartimentul poate consilia, dar nu şi înlocui asociaţia de proprietari. Acesta a făcut controale la asociaţii, iar lucrurile nu stau deloc bine”, a precizat primarul oraşului Simeria.

El a mai cerut locatarilor să se implice şi pentru începerea unor proiecte care vizează eficientizarea energetică a blocurilor de locuinţe.

Aproape 1.800 de locuitori ai oraşului Simeria, care locuiesc în 21 de blocuri din localitate, au rămas fără apă rece din 30 martie, din cauza datoriilor de peste 320.000 de lei acumulate către operatorul regional Apa Prod SA.

După două zile fără apă, primarul a convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, care a declarat instituirea stării de urgenţă pe teritoriul oraşului, apreciind că lipsa acestui serviciu public va duce inclusiv la creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Conducerea primăriei a propus companiei de apă o reeşalonare a facturilor, menţionând că valoarea acestora nu poate fi achitată de la o zi la alta.

Pe de altă parte, Poliţia a anunţat că administratorul a două asociaţii de proprietari este cercetat penal pentru că nu a depus banii încasaţi de la oameni pentru plata serviciilor de apă şi canalizare, prejudiciul fiind calculat la 100.000 de lei.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Castelul Corvinilor va găzdui o nouă ediţie a Târgului European al Castelelor

O nouă ediţie a Târgului European al Castelelor va avea loc în perioada 27 - 28 mai la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în programul manifestării fiind incluse demonstraţii de tir cu arcul, lupte medievale sau lecţii de spadă.

Proiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior, va depune la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2,3 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.