Kik kapják a legnagyobb ítéletet?

Data:

Megdöbbentôek Jézus Krisztus szavai arról, hogy vannak, akik a legsúlyosabb ítéletet kapják a nagy megmérettetéskor (Márk 12,40). Ezeken az Úr a mindenkori választott nép vallásos elitjét érti. Az élô Ige egy különösen kényes egyházi veszélyre irányítja a figyelmünket. Talán minden gyülekezet szenvedett vagy éppen most szenved attól, hogy egy erôs személyiség rátelepedik. Fogva tartja, nem engedi ki a kezébôl, ellenôrzése alatt tartja és mindent elkövet, hogy ez a kontroll ne szünjön meg. Lehet ez a személy lelkészi vagy világi egyaránt. Szinte tehetetlenek vagyunk vele szemben. A törvényeket vagy teljesen semmibeveszi vagy kijátsza. Elüldözi az egyháztagokat, akik nem értenek vele egyet. A gyülekezetében egymást váltják a szolgálattevôk.

Aki neki nem tetszik, már veheti is a sátorfáját. Még rosszabb, ha ilyenek többen összefognak és teljesen megsemmisítik az egyházközséget elôbb lelkileg, aztán anyagilag. Mit lehet ellenük tenni? Elég csak arra várni, hogy megkapják végsô és nagyobb büntetésüket? Vagy ebben az esetben is érvényes, hogy “ez a fajta nem távozik el, csak imádságra és böjtölésre”? (Máté 17,21) Legtöbb helyen ezt teszik. Kiböjtölik az idôt, amig az illetô vagy illetôk eltávoznak, esetleg “elszóllíttatnak”. Addig azonban nagyon sok ember életét keserítik meg és megakadályozzák a normális egyházi életet. Itt van igazán a helye annak, hogy hagyjunk valami munkát a Szentlélek Istennek gyülekezeti életünkben! Ne higgyük azt, hogy mindent csak mi tudunk megoldani! Van, amikor a türelmes és imádságos várakozás böjttel összekötve nagyobb hatást vált ki, mint bármely más cselekedet.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.