fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMircea Geoană: Războiul din Ucraina va mai dura. Se anticipează o intensificare...

Mircea Geoană: Războiul din Ucraina va mai dura. Se anticipează o intensificare a conflagraţiei

Publicat în

spot_img
spot_img

Războiul din Ucraina va mai dura şi se anticipează o intensificare a conflagraţiei pe flancul estic al Alianţei, a declarat, duminică, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Noi încurajăm o soluţionare politică, cerem Federaţiei Ruse să încheie neîntârziat acest război inuman şi ilogic, să îşi retragă forţele şi să intre de o manieră onestă în negocieri diplomatice cu Ucraina. Din păcate, ceea ce vedem pe teren nu indică acest lucru, există o formă de regrupare a forţelor ruseşti în zona de nord, în zona Kievului, o consideram mai degrabă o repliere tactică din dorinţa de a-şi completa pierderile masive pe care le-au suferit şi pentru a fixa forţele ucrainene în jurul capitalei Kiev”, a afirmat Geoană, care a participat la o ceremonie de celebrare a Zilei NATO în România, care a avut loc, duminică, la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Geoană a mai spus că se anticipează, de asemenea, o intensificare a războiului pe flancul estic şi în sud, „ceea ce face ca deocamdată să nu întrezărim condiţii reunite pentru o soluţionare politică”

Estimarea noastră este că acest conflict va mai dura

Potrivit oficialului, nu există riscuri iminente privind folosirea armelor chimice sau nucleare de către Rusia, informează Agerpres.

„Nu vedem riscuri iminente cu privire la intenţia Federaţiei Ruse de a utiliza arme chimice sau nucleare, dar ceea ce am văzut în practica Federaţiei Ruse, inclusiv în comunicarea sa strategică în anii precendenţi, (…) indică faptul că acest lucru nu este imposibil. De aceea, mai degrabă preferăm să comunicăm public şi strategic şi cu dorinţa de a descuraja Federaţia Rusă să utilizeze astfel de armamente”, a precizat Mircea Geoană

Geoană: România este matură, influentă şi respectată în NATO
Secretarul general adjunct al NATO a adăugat că, la Madrid, liderii Alianţei vor adopta decizii cu privire la o prezenţă „şi mai robustă, pe baze permanente” de forţe pe întreg flancul estic al Alianţei.

În acelaşi timp, Geoană a spus că România este matură, influentă şi respectată în NATO, iar întreg spaţiul transatlantic este vigilent, coerent şi pregătit să facă faţă oricăror provocări.

„Integrarea completă, profundă a României în NATO se petrece în aceste momente dramatice şi din punct de vedere militar şi strategic nu va mai fi o diferenţă calitativă între aliaţii din vestul şi cei din estul Europei. Suntem NATO. Întreg spaţiul transatlantic este vigilent, coerent şi pregătit să facă faţă oricăror provocări”, a declarat Mircea Geoană

„În urmă cu câteva zile am sărbătorit 18 ani de când ţara noastră, împreună cu alte şase naţiuni astăzi aliate, am aderat la NATO. (…) România şi noii aliaţi sunt astăzi la adevărata lor maturitate strategică, politică”, a mai spus secretarul general adjunct al Alianţei.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel