Vreme deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie

Data:

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis o informare meteorologică pentru intervalul 3 aprilie, ora 10 – 5 aprilie, ora 10. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

Pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie și în prima parte a nopții de duminică spre luni (3/4 aprilie) în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge. Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale.

În noaptea de duminică spre luni (3/4 aprilie) și în noaptea de luni spre marți (4/5 aprilie) temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub -4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

ANM a emis inițial o atenționare meteorologică COD GALBEN cu intervalul de valabilitate 3 aprilie, ora 10 – 3 aprilie, ora 22.

Fenomene vizate: intensificări ale vântuluiZone afectate: Oltenia, Muntenia și Dobrogea În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h. Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada.

COD GALBEN Interval de valabilitate: 3 aprilie, ora 10 – 3 aprilie, ora 22

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativZone afectate: local în Carpații Orientali și Occidentali precum și în zonele joasede relief din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava șiNeamț Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief dinjudețele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar vaninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Cod galben de ploi şi vânt în aproape jumătate de ţară, până sâmbătă seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare Cod galben de ploi şi vânt valabilă în următoarele două zile în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, precum şi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali.