Calificare la olimpiadele naționale de matematică și fizică, pentru elevul Călin Hartzos, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Data:

O nouă performanță vine de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elevul Călin Hartzos, a reușit o dublă calificare la olimpiadele naționale de matematică și fizică.

Atunci când descoperi adevărata față a matematicii, toate ecuațiile cu necunoscută își găsesc rezolvarea. Încă din școala gimnazială, această disciplină a aprins în mintea elevului caporal Călin Hartzos, scânteia dorinței de cunoaștere. Matematica, această știință complexă care studiază structuri şi teorii proprii, îl ajută pe Călin să își dezvolte gândirea și implicit să se pregătească pentru viață.

Lucrul constant și perseverența i-au adus elevului militar calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Matematică, punctajul obținut de Călin la etapa județeană fiind unul foarte bun, având în vedere nivelul ridicat de dificultate al subiectelor din acest an.

„Învățând matematica, înveți să gândești” spunea Grigore Moisil. Aceste cuvinte m-au motivat încă din clasa a V-a, când am participat pentru prima dată la olimpiada de matematică. Sunt de părere că atunci când mă pregătesc la matematică, mă pregătesc de fapt pentru viată, dezvoltându-mi, gândirea. Acest lucru nu s-a schimbat nici anul acesta în urma etapei județene. Această calificare reprezintă rodul muncii și al doamnelor profesoare, cărora le mulțumesc pentru atenția și timpul acordat”, a spus elevul caporal Călin Hartzos.

De pregătirea lui Călin se ocupă doamnele profesoare de matematică Iulia Bogdan-Todică și Anamaria Fuia. Sub aceeași coordonare, la prima participare la faza județeană a Olimpiadei de Matematică, elevul fruntaș Darian Pațica a reușit o clasare care promite rezultate bune în concursurile viitoare.

În acest an școlar, elevul caporal Călin Hartzos a reușit performanța dublei calificări la națională, la disciplinele matematică și fizică.

Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute, mult succes la concursurile care vor urma!, transmit reprezentanții unității de învățământ.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.