Atletul Ionuț Zincă (CS Unirea Alba Iulia), a devenit campion național la orientare în proba de semimaraton

Data:

În weekendul trecut, 2-3 aprilie, la Gilău, județul Cluj, s-au desfășurat finalele campionatului național de Orientare în proba de semimaraton (cea mai lungă probă din orientare) și prima etapă din Campionatul național de Sprint Urban.

La seniori, finala campionatului național de semimaraton a fost dominată autoritar de către uniristul Ionuț ZINCĂ, care și-a adjudecat titlul de campion național la finalul traseului parcurs într-o oră, 40 de minute și 57 de secunde.

Acesta l-a devansat cu peste 5 minute pe ocupantul locului secund, Peter Divin (CS Ady Liceum Oradea) și cu aproape 10 minute pe câștigătorul medaliei de bronz, Lorand Vigh (CS TranSilva Cluj). Al doilea sportiv de la CS Unirea aflat în cursa seniorilor, Milea Radu, a încheiat pe locul 9, la finalul unui traseu dur, parcurs cu o accidentare la picior.

Din păcate a doua zi de întreceri, Campionatul național de Sprint Urban – etapa I, s-a încheiat nefericit pentru Ionuț Zincă, acesta nefiind clasat din cauza ratării unui post de control. În schimb Tamas BOGYA (CS Unirea Alba Iulia) a terminat cursa pe un onorabil loc 4 iar Radu Milea s-a clasat pe locul 14.

Aceasta este prima competiție importantă din calendarul secției de Orientare pe anul 2022. Urmează în luna mai campionatele naționale pe echipe și ștafetă, iar apoi, la final de august, vor fi organizate, în România, Campionatele Europei de Sud Est. Etapele din cadrul acestora vor conta și pentru campionatul național.

„Au fost două zile de competiții desfășurate pe o vreme total defavorabilă, dar acestea au fost condițiile pentru toți participanții. Ca de fiecare dată, chiar dacă mai apar probleme, sunt mândru de acești sportivi minunați”, a spus Marius Anghel – responsabil secție Orientare.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

CFR Cluj, campioana României!

CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 1. Elevii lui Dan Petrescu au devenit matematic campioni, înainte de ultima rundă, când o întâlnesc la Buzău pe FCSB.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.

Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1! Dinamo, duel-șoc la barajul pentru menținere/promovare

În această după-amiază s-au disputat, simultan, meciurile din ultima etapă a play-off-ului din Liga 2. În urma rezultatelor, Petrolul și Hermannstadt au încheiat sezonul pe primele două poziții, promovând direct, în timp ce U Cluj și CSA Steaua au terminat pe pozițiile 3 și 4.