„Curăţăm România”: ministrul Cîmpeanu anunţă acţiuni de voluntariat în şcoli, în aprilie

Data:

Curăţăm România” este o nouă campanie ce va fi introdusă în şcoli, în aprilie, organizată de ministerele Mediului şi Educaţiei cu implicarea inspectoratelor judeţene şcolare. Este naţională şi se va deesfăşura sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate”. Campania îşi propune responsabilizarea şi implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o ţară curată, potrivit unui comunicat al ministerului Educaţiei. În cadrul campaniei vor fi acţiuni de voluntariat, iar specialişti în probleme de mediu le vor vorbi elevilor.
Campania a fost anunţată la finalul săptămânii trecute, de către ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, împreună cu cel al Mediului, Tanczos Barna.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ciucă anunță că guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că Guvernul va dubla alocaţia zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naţionale şi va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câştigă olimpiadele la acest nivel.

Zilele Porților Deschise la Universitatea Politehnica Timișoara

În zilele de 12 - 13 mai 2022, Universitatea Politehnica Timișoara organizează Zilele Porților Deschise. Elevii și cadrele didactice din sistemul preuniversitar sunt invitați să descopere, cu această ocazie, laboratoarelor facultăților, experimentele care se pot face aici, și să viziteze întregul campus al UPT. De asemenea, grupurile vor avea posibilitatea de a participa și la evenimentul Zilele Carierei UPT - ediția 2022, organizat în perioada 11-12 mai 2022, la Cantina Universitară UPT.

E³UDRES² se extinde – universități ancorate la nivel regional, conectate la nivel internațional

³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions (Universitatea antreprenorială europeană promotor pentru regiunile inteligente și sustenabile), proiectul european din care face parte și Universitatea Politehnica Timișoara, ce reunește instituții de învățământ superior din șase țări, a realizat, în primii doi ani de la înființare, performanțe impresionante, iar ca urmare numeroase alte universități au solicitat să se alăture alianței.

Baia Mare a găzduit Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și literatura română și Religie

Sâmbătă, 7 mai 2022, de la ora 16:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a participat la festivitatea de premiere din cadrul Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și literatura română și Religie intitulată „Cultură și Spiritualitate Românească”.