fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAFundaţia Comunitară Covasna reia programul de excursii şcolare „Mai mult decât un...

Fundaţia Comunitară Covasna reia programul de excursii şcolare „Mai mult decât un loc pe hartă”

Publicat în

spot_img
spot_img

Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) relansează săptămâna aceasta programul „Mai mult decât un loc pe hartă”, prin care finanţează excursii şcolare ce au ca scop socializarea elevilor şi cunoaşterea judeţului şi care a fost întrerupt în urmă cu doi ani din cauza pandemiei.

În acest an şcolar, bugetul programului este de 20.000 de lei, iar fiecare proiect declarat eligibil va obţine o finanţare cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

„După o pauză de doi ani, Fundaţia Comunitară Covasna lansează programul ‘Nu numai un loc pe hartă’, prin care susţine financiar excursii cu durata de o zi, organizate pe teritoriul judeţului Covasna, în vederea întăririi colectivului clasei şi cunoaşterii mai bune a ţinutului natal (…) Programul de adresează şcolilor şi liceelor din judeţ”, a declarat directorul executiv al HKA, Bereczki Kinga.

Finanţarea este asigurată din sumele strânse în cadrul Licitaţiei Civile 2021 şi prin Fondul de Card Comunitar, iar banii vor putea fi folosiţi pentru decontarea cheltuielilor de drum, respectiv combustibil, bilete de tren şi autobuz.

Proiectele care vor include în program vizitarea unor întreprinderi, ateliere meşteşugăreşti sau a unor ferme locale vor primi puncte suplimentare la evaluare.

Conducerea fundaţiei a precizat că programul, lansat în anul 2013, a pornit de la constatarea că mulţi copii care provin din familii cu venituri materiale reduse nu îşi permit să plătească excursii, iar alţi copii nu cunosc judeţul pentru că părinţii lor aleg alte destinaţii din ţară sau străinătate.

„Au fost copii care, de multe ori, au mers în străinătate, dar nu cunosc judeţul. Sunt mulţi copii care nu-şi permit să participe la o excursie organizată cu şcoala, iar acest program le oferă această posibilitate. Pe lângă valorile culturale, istorice, tradiţionale şi naturale, am introdus în program şi valorile ce ţin de domeniul economic, deci primesc puncte în plus dacă drumul planificat conţine şi o vizită la o firmă locală. Cu această completare am dorit să oferim elevilor, în special celor din clasele mai mari, posibilitatea de informare şi orientare profesională, dar în acelaşi timp am dorit să conştientizeze valoarea pe care o reprezintă aceste firme în economia locală, în viaţa comunităţii”, a mai spus Bereczki Kinga.

Formularele de înscriere pot fi descărcate de pe pagina de internet a Fundaţiei Comunitare Covasna, www.hka.ro, iar termenul limită până la care şcolile pot depune proiecte de finanţare este 20 aprilie, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în decurs de o săptămână.

Sursă foto: HKA.com

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel