fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEXTERNEPhenianul va viza Coreea de Sud cu "forţa sa de luptă nucleară"...

Phenianul va viza Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară” dacă este atacat

Publicat în

spot_img
spot_img

Phenianul va viza Coreea de Sud cu „forţa sa de luptă nucleară” dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat marţi de media de stat şi citat de dpa.

„În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria”, a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

„Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (…) optează pentru o astfel de acţiune militară ca ‘lovitură preventivă’ promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba”, a spus Kim Yo Jong în comunicat.

„În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă”, a adăugat ea.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o „lovitură preventivă”. Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o „ameninţare gravă”, dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca „precis şi rapid” punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, aminteşte dpa.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel