Sute de zboruri au fost anulate în ultimele zile de operatori aerieni, între care easyJet, din cauza creşterii cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie

Data:

O nouă creştere a numărului de cazuri de Covid-19 în Marea Britanie a obligat companiile aeriene, inclusiv easyJet, să anuleze sute de zboruri în ultimele zile, pe măsură ce îmbolnăvirile din rândul personalului s-au înmulţit, transmite Reuters.

Anglia a renunţat la toate restricţiile legate de coronavirus la începutul acestui an, inclusiv la obligativitatea autoizolării în urma unui test pozitiv şi necesitatea de a purta măşti în locuri publice.

Numărul de cazuri au început să crească în Marea Britanie de la începutul lunii trecute şi până la sfârşitul săptămânii din 26 martie se credea că una din 13 persoane este pozitivă cu acest virus, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

În timp ce nivelurile de spitalizare sunt cu mult sub vârfurile anterioare din 2020 şi 2021, companiile raportează întreruperi ale serviciilor lor, inclusiv în aeroporturi.

EasyJet a anulat peste 200 de zboruri în weekend şi aproximativ 60 luni.

British Airways a anunţat, de asemenea, un număr mic de anulări duminică şi a spus că problema afectează companiile aeriene şi aeroporturile în general.

EasyJet a declarat că a numit echipaje de rezervă pentru a atenua impactul şi a spus că, atunci când va anula rutele, va unifica zborurile atunci când are mai multe opţiuni.

”Ne pare rău pentru orice inconvenient pe care acest lucru le poate cauza clienţilor de pe zborurile afectate. Clienţii au fost contactaţi şi li s-au oferit opţiunile lor, care includ rerezervarea pentru un zbor alternativ sau primirea unui voucher sau rambursare completă”, se arată într-un comunicat al companiei.

Persoanele testate pozitiv pentru Covid-19 nu mai trebuie să se autoizoleze conform legii, dar majoritatea companiilor le sfătuiesc să facă acest lucru. De asemenea, testele gratuite pentru populaţie nu mai sunt disponibile.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.