Comunitatea maramureșenilor din București este invitată să-și celebreze MândrIA maramureșeană

Data:

Dupa câțiva ani de pauză, comunitatea maramureșenilor din București este invitată să-și celebreze MândrIA maramureșeană la un chef de pomină.

Organizatorii evenimentului MandrIE maramureșeană din Baia Mare, împreună cu Asociația Dor de Maramureș din București, pregătesc un chef neaoș în centrul capitalei, la Sala Godot a Palatului Bragadiru, vineri 20 mai, începând cu ora 18:00. Toți cei dornici sunt chemați la întâlnire și petrecere cu voia bună specifică, în buna tradiție a întâlnirilor din anii precedenți.

“Asociația Dor de Maramureș s-a format de către o mână de maramureșeni din București care împreună organizează de peste 10 ani întâlniri periodice ale acestei comunități. Inițiate de Florian Salajeanu, le-am preluat și continuat din 2009 până astăzi, cu o întrerupere de câțiva ani datorată pandemiei. Ne întâlnim să ne cunoaștem, să socializăm, să petrecem împreună, animați de dorul de plaiurile natale. Ne adresăm tuturor maramureșenilor care sunt la București, cu mic, cu mare, și care doresc sa cunoască aceasta comunitate, sa lege prietenii sau doar sa petreacămoroșenește”, spune Cosmin Cherecheș de la Asociația Dor de Maramureș.

La rândul ei, Anne – Marie Hordău, din partea MândrIE maramureșeană, spune că ”echipa noastră cocheta de ceva vreme cu această idee, de a ne întâlni cu membrii comunității de maramureșeni din București și de a le prezenta acest proiect al nostru -MândrIE maramureșeană- proiect gândit și realizat de un grup de tineri iubitori de autentic și frumos, dedicați comunității din care fac parte, dornici de a prezenta tradițiile și  frumusețea Maramureșului într-un concept nou, așa că invitația prietenilor din București a venit în întâmpinarea dorinței noastre.

”Știm că nimic nu se compară cu “ dorul de acasă” așa că le pregătim participanților numeroase surprize, realizate cu aceeași pricepere și rafinament ca și evenimentul pe care îl organizăm anual în Baia Mare. “ , mai spun organizatorii într-un comunicat de presă transmis redacției.

Detalii suplimentare privind evenimentul și modalitatea de participare se pot găsi accesând acest link: https://fb.me/e/2cneN8tHH?ti=w

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O noapte de poveste în Baia Mare, Noaptea Menestrelilor

În weekendul 8-9 iulie 2022, la Teatru de Vară din Baia Mare, va avea loc Noaptea Menestrelilor, un eveniment de tradiție pentru municipiul nostru, apreciat de tot mai mulți iubitori ai muzicii folk. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Musica Rivulina, în parteneriat cu Asociația Azuria și Muzeul Județean de Etnografie și Arta Populara Maramureș.

Festivitatea absolvenților Facultății de Litere din Baia Mare

Cea de-a 32-a generaţie de studenţi a Facultății de Litere din Baia Mare și-a încheiat ieri periplul. În cinstea lor, s-a organizat un curs festiv, precedat de un marș prin oraș al tinerilor absolvenți. Evenimentul, găzduit în sala de sport a Centrului Universitar Nord, a reunit sute de persoane, fiind prima manifestare organizată fără restricții de la debutul pandemiei.

Proiect inedit în Baia Mare: Studenții au vizitat elevii din peste 40 de licee

În luna mai, Asociația Liga Studenților ‘’Pintea Viteazul’’ Baia Mare, prin intermediul proiectului Nord Universitar, a vizitat peste 40 de licee din județul Maramureș și din județele învecinate, precum Satu Mare și Bistrița-Năsăud.