Crâmpeie din istoria olimpismului românesc, într-o expoziție la Timișoara

Data:

Începând de Duminică, 10 aprilie, timișorenii vor avea ocazia să viziteze o expoziție dedicată istoriei sportului românesc.

Aceasta va fi găzduită de Iulius Town, iar organizatorii își propun ca în felul acesta să readucă în memoria activă a bănățenilor clipele de glorie pe care în urmă cu mai mulți ani le-au trăit pe treptele podiumului sportivii de aur ai României.

În cadrul expoziției vor putea fi văzute costume de competiție, medalii, cununi de lauri și echipamente de antrenament ale marilor campioni pe care țara noastră i-a avut în arena olimpică: Ancuța Bodnar, Maria Olaru, Lavinia Miloșovici, Loredana Dinu, Gabriela Szabo, Larisa Iordache, Marian Oprea, Iolanda Balaș, Monica Roșu și mulți alții.  

Nu vor lipsi imagini și articole de arhivă care ilustrează istoria sporturilor olimpice din România. Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi un regal expozițional care descrie perioade iconice din istoria sporturilor olimpice practicate în România, dar și alte probe de competiție: gimnastică artistică, atletism, canotaj și kaiac-canoe, lupte libere și greco-romane, călărie, tenis, scrimă, rugby, înot și polo, bob, skeleton, volei, ciclism, fotbal, judo, box și tir.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10-26 aprilie, iar accesul va fi gratuit. Evenimentul este organizat de Asociația Escu, în parteneriat cu Muzeul Sportului.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

The Carnival în Muzeul Satului Bănățean din Timișoara

Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara devine gazda unui eveniment care aduce laolaltă muzica anilor 1990 şi 2000, gastronomia şi divertismentul, în cadrul The Carnival, care se va desfăşura în perioada 20 - 22 mai.

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.