DSP Sălaj semnalează că apa fântânilor publice din Zalău nu este potabilă 

Data:

Inspectorii DSP Sălaj fac apeluri către populație să nu consume apa din cișmele publice din municipiul Zalău, avertizând că are o concentrație prea mare de amoniac, însă locuitorii susțin însă că vine din inima munților și este pură, semnalează Agenția de presă Rador.

Mulți oameni vin cu bidoane pentru a se alimenta, considerând că apa de la cișmele este mai bună decât cea de la robinet. Aceasta din urmă este potabilă, dau asigurări aceleași autorități.

Avertismentele autorităților sanitare sălăjene sunt clare, apa fântânilor publice din oraș nu este potabilă.

”Fântânile publice nu sunt potabile. Le verificăm periodic, nu au încărcătură microbiană, dar avem un amoniac mai mare, amoniac care se datorează structurii solului, în general la fântânile arteziene. Așa că dacă vedeți, toate fântânile arteziene au plăcuțe afișate cu privire la concentrația de amoniu, care poate să prezinte în timp riscuri pentru sănătate”, susține directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș.

La toate fântânile au fost montate plăcuțe de avertizare dar, cele mai multe au fost îndepărtate, iar sute de oameni iau zilnic apă de la aceste fântâni și spun că nu au probleme de sănătate.

”E apa din Sărmaș, apă foarte bună, care vine din inimă muntelui”, spune un cetățean venit să se alimenteze cu apă de la o fântână.

Inspectorii sanitari dau asigurări că apa furnizată zălăuanilor la robinet este potabilă. Degeaba, de cel puțin trei decenii locuitorii orașului folosesc apă de băut doar de la fântânile publice din oraș, pe care o consideră de calitate, în pofida avertismentelor.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Concert în Zalău cu ocazia Zilei Europei

Ziua Europei a fost marcată vineri, la Zalău, în avans, printr-un concert cameral cu creaţii româneşti, eveniment organizat de Instituţia Prefectului Sălaj, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Cultură.

Castelul Béldy din Jibou, selectat pentru promovare și restaurare prin PNRR

Proiectul administrației județene prevede ample lucrări de consolidare a fundației și asigurarea hidroizolației, restaurarea arhitecturală, a tâmplăriei, a vechilor obloane și a pardoselilor, reabilitarea grupurilor sanitare, accesibilizarea spațiului pentru persoanele cu dizabilități, în vederea transformării clădirii într-un centru cultural-educațional.