Război în Ucraina. Rușii au bombardat calea ferată pe unde erau evacuați civilii din Donețk. Mii de oameni au rămas blocați în gară

Data:

Forțele ruse din regiunile Kiev și Cernihiv din nordul Ucrainei și-au finalizat retragerea pentru a se reconsolida în Belarus și Rusia, spune Pentagonul. Din orașele din care tancurile rusești s-au retras vin mărturii cutremurătoare. Oamenii și-au văzut casele distruse și viețile răvășite. Cu toții își plâng morții sau îi caută în gropile comune. Pretutindeni, domnește foametea. Ucrainenii au început să părăsească regiunile Donețk, Lugansk și Harkov. În aceste zone este așteptată o ofensivă rusească puternică în doar câteva zile. Volodimir Zelenski le cere occidentalilor o blocadă financiară totală împotriva Rusiei și oprirea importurilor de petrol rusesc. El a mulțumit pentru noul pachet de sancțiuni, care sunt dure, dar nu suficiente.

Hartă realizată pe 6 aprilie 2022 de Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW), care evidențiază cea mai nouă evoluție a situației de pe câmpul de luptă.
Oficial ucrainean: Toate spitalele din regiunea Lugansk au fost distruse

Toate instituțiile medicale și spitalele din regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, au fost distruse de forțele ruse, a spus joi șeful administrației din Lugansk, citat de CNN.

„De la începutul războiului pe scară largă dintre Rusia și Ucraina, fiecare instituție medicală din regiunea noastră a fost bombardată”, a scris Serghei Gaidai pe Facebook.

El a postat mai multe fotografii cu spitalul avariat din Rubijne, o unitate medicală „nouă” și plină cu „echipamente de înaltă tehnologie”.

Gaidai l-a acuzat pe medicul-șef al spitalului de trădare, pentru că a susținut declarația Rusiei conform căreia forțele ucrainene se află în spatele distrugerii acelei unități.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.