Șase biserici romano-catolice și reformate din județul Hunedoara, renovate cu bani de la Guvernul României

Data:

Guvernul României prin Secretariatul de Stat pentru Culte asigură, în prima jumătate a anului 2022, fondurile necesare pentru renovarea a șase biserici romano-catolice și reformate din județul Hunedoara. Secretariatul de Stat contribuie cu 475.000 de lei la renovarea acestora.

Suma atribuită nu acoperă toate cheltuielile necesare renovării, însă reprezintă o parte importantă a cheltuielilor de reparație a acoperișurilor, a instalațiilor electrice, precum și renovarea interioară a bisericilor aparținând cultelor religioase maghiare.

Parohiei “Nașterea Maicii Domnului” din Aninoasa i s-au alocat 50000 de lei pentru reparația acoperișului, iar bisericii reformate din Hațeg i s-au alocat 100000 de lei pentru reparații generale. Parohia catolică “Sf. Fecioară de pe Muntele Carmel” din Lupeni va primi 100000 de lei pentru repararea instalației electrice, iar parohiei “Preasfânta Inimă a lui Isus” din Petrila-Lonea i se vor aloca 75000 de lei pentru renovări interioare. De asemenea, Parohia “Sfânta Varvara” din Petrila va beneficia de un ajutor de 75000 de lei pwntru renovări interioare, iar parohiei “Adormirea Maicii Domnului” din Vulcan i s-au alocat 50000 de lei pentru renovări interioare.

Aceste biserici sunt foarte importante pentru comunitățile locale, ele găzduind slujbe atât în limba română cât și în limba maghiară, fiind un simbol al vieții spirituale ale minorităților maghiare locale. Pe lângă suportul spiritual, aceste biserici reprezintă și un loc de întâlnire a membrilor comunității.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Proiect pentru autobuze electrice pe ruta Hunedoara – Teliuc

Primăria municipiului Hunedoara, în parteneriat cu Primăria comunei Teliucu Inferior, va depune la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 2,3 milioane de euro pentru achiziţionarea de autobuze electrice, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)