Autorul atacului din Tel Aviv, în care doi oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi, a fost prins şi împuşcat

Data:

Forțele de securitate israeliene au împușcat vineri dimineață un bărbat înarmat care a fugit cu o seară înainte, după ce a ucis două persoane și a rănit alte 13 în fața unui bar aglomerat din centrul Tel Avivului, potrivit New York Times. Atacul bărbatului înarmat a fost ultimul dintr-o serie de agresiuni teroriste mortale.

Poliția a arătat că împușcăturile din Tel Aviv au avut loc imediat după ora 21.00 în ultima noapte a săptămânii de lucru în Israel, în fața unui bar plin de oameni care se bucurau de începutul weekendului.

Zece victime au fost transportate la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, dintre care două au murit ulterior și patru sunt în stare critică, a spus spitalul. Alți cinci au fost răniți fizic sau psihologic, a spus poliția, potrivit sursei citate.

Cine este atacatorul?
Omul înarmat a fugit inițial de la locul atacului, ceea ce a determinat forțele de securitate să pornească în căutarea lui. L-au găsit după 9 ore. În acest timp, autorităţile le-au ordonat rezidenților să stea în case în timp ce efectiv răscoleau orașul în căutarea bărbatului înarmat.

Ofițerii l-au găsit pe atacator ascuns lângă o moschee din Jaffa, la sud de Tel Aviv, a declarat agenția de securitate israeliană Shin Bet, citată de Reuters. Atacatorul a fost ucis în timpul unui schimb de focuri, a precizat agenția.

Atacator este un palestinian în vârstă de 28 de ani din Jenin, un oraș din Cisiordania ocupată, şi se afla ilegal în Israel.

Nexta publică astăzi imagini cu atacatorul imediat după ce a fost prins şi împuşcat.

Context:
Atacul de joi a avut loc la 10 zile după un atac cu armă în Bnei Brak, un oraș aflat la est de Tel Aviv, în care un atacator palestinian a ucis trei israelieni și doi ucraineni.

Acest episod a survenit la doar două zile după un atac cu armă în care doi cetățeni arabi ai Israelului, înarmați cu arme grele automate, au împușcat mortal doi ofițeri de poliție în Hadera, un oraș de coastă din nordul Israelului.

Şirul de atacuri mortale a început pe 22 martie, când un atacator a înjunghiat trei persoane și a lovit o alta cu mașina într-un oraș din sudul Israelului, ucigându-i pe toți patru. Înainte de atacul din 22 martie, au mai avut loc și alte două atacuri prin înjunghiere în decurs de o săptămână la Ierusalim.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.