fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORSe montează noi camere de supraveghere în Bihor

Se montează noi camere de supraveghere în Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

După ce aproape 40 de bihoreni au fost prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere aruncând gunoaie prin parcările de pe drumurile județene, conducerea județului a decis să facă același demers, doar că pe șoselele naționale.

Compania de drumuri va identifica, pentru început, cinci parcări de pe raza județului unde se aruncă mai des gunoaiele. Un partener privat va monta, în fiecare din acestea, câte două camere. “Amatorii” de astfel de fapte trebuie să știe că legea s-a schimbat, iar amenzile pentru așa ceva sunt usturătoare.

În mai multe parcări de pe drumurile care traversează Bihorul, se pot vedea maldăre de gunoaie abandonate la marginea șoselei.

„Sunt coșuri de gunoi, amenajate. Le ținem în cabină, le aruncăm la coșul de gunoi. Apoi, restul, fiecare face ce vrea” spune un șofer.

Potrivit unei Ordonanțe de Guvern, adoptată recent, amenzile pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare vor fi între 10 și 20 de mii de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 50 și 200 de mii pentru agenții economici. Mai mult, cei care dau foc resturilor sau miriștilor, ori care îngroapă gunoaiele în pământ, pot ajunge după gratii până la 5 ani.

Andrei Buda

Articole recente

Şedinţă specială de Guvern, joi, la Timişoara

Guvernul României se reunește în ședință la Timișoara

Icoane pe ouă de struţ încondeiate cu foiţă de aur şi argint, într-o expoziţie inedită la Muzeul Brukenthal

Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 14,00, la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare a Sibiului.

Cod galben de averse şi descărcări electrice în zone din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting Cod galben

Scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic, la Cluj

pecialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizaţi de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic.

Mai multe articole de același fel