fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORSe montează noi camere de supraveghere în Bihor

Se montează noi camere de supraveghere în Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

După ce aproape 40 de bihoreni au fost prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere aruncând gunoaie prin parcările de pe drumurile județene, conducerea județului a decis să facă același demers, doar că pe șoselele naționale.

Compania de drumuri va identifica, pentru început, cinci parcări de pe raza județului unde se aruncă mai des gunoaiele. Un partener privat va monta, în fiecare din acestea, câte două camere. “Amatorii” de astfel de fapte trebuie să știe că legea s-a schimbat, iar amenzile pentru așa ceva sunt usturătoare.

În mai multe parcări de pe drumurile care traversează Bihorul, se pot vedea maldăre de gunoaie abandonate la marginea șoselei.

„Sunt coșuri de gunoi, amenajate. Le ținem în cabină, le aruncăm la coșul de gunoi. Apoi, restul, fiecare face ce vrea” spune un șofer.

Potrivit unei Ordonanțe de Guvern, adoptată recent, amenzile pentru cei care aruncă gunoiul la întâmplare vor fi între 10 și 20 de mii de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 50 și 200 de mii pentru agenții economici. Mai mult, cei care dau foc resturilor sau miriștilor, ori care îngroapă gunoaiele în pământ, pot ajunge după gratii până la 5 ani.

Articole recente

Pilotul unui planor a murit, după ce aeronava s-a prăbușit

Tragedie în apropierea Aerodromului Ineu, din județul Bihor.

Un cățel care a căzut 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi, recuperat de către salvamontişti

La finalul unei acţiuni care a durat aproape trei ore, salvamontiştii au scos câinele şi l-au predat stăpânilor.

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Mai multe articole de același fel