Alegeri prezidențiale Franța. Emmanuel Macron și Marine Le Pen, la egalitate de voturi

Data:

Conform unui prim exit poll, Emmanuel Macron și Marine Le Pen sunt la egalitate, cu aproximativ 24% dintre voturi, informează, pe surse, jurnaliștii de la La Libre.

Jean-Luc Mélenchon ar fi pe locul trei, cu circa 19% dintre voturi. Valérie Pécresse și Eric Zemmour ar fi cotați cu aproximativ 8% dintre voturi.

Prezenţa la vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa a fost de 65%, la ora 17.00 (18.00, ora României), potrivit Le Figaro. Participarea este cu 4,4 puncte procentuale mai mică faţă de scrutinul din 2017.

Votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța a început deja pentru cetăţenii francezi din unele teritorii de peste mări din Americi şi Pacificul de Sud. În ţară, urnele s-au deschis la ora opt (9.00 ora României). Primele rezultate şi exit poll-urile vor fi date publicităţii după ora 21, ora României.

Conform datelor transmise de Ministerul de Interne francez, participarea la primul tur al alegerilor prezidenţiale a crescut, la ora 17.00, la 65%. Prezenţa este cu 4,4 puncte procentuale mai mică faţă de 2017 (69,42%) şi cu 5,6 puncte procentuale mai mică raportat la 2012 (70,59%).

Această prezenţă este, în schimb, cu 6,5 puncte procentuale mai mare decât în 2002, anul în care s-a înregistrat recordul absenteismului la un prim tur al alegerilor prezidenţiale.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.