Atenție! Risc de avalanșă în zona montană a județului Alba

Data:

Salvamontiștii din Alba Iulia, avertizează amatorii de drumeții pe munte și pe cei care preferă să schieze în afara pârtiilor special amenajate că în zona montană a județului există risc foarte mare de producere a unor avalanșe.

Printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Serviciul Public Județean Salvamont Alba, a precizat că a emis o alertă cu privire la posibilitatea producerii unor avalanşe în zona montană înaltă a judeţului.

“Ninsorile recente au depus un strat consistent de zăpadă în zona montana a județului Alba. Salvamontiştii au efectuat teste de avalanșă în zona alpina înaltă, constatând că instabilitatea este ridicată, existând un risc însemnat de avalanșă.

Totodată vă aducem la cunoştinţă faptul că încheierea activității la Domeniul Schiabil Sureanu si reducerea pentru o perioadă a afluenţei turiștilor în zona Arieseni-Vartop, determină încetarea efectuării serviciului de permanenţă Salvamont în aceste locuri.

Permanenta se va asigura de către salvatorii montani pe măsura creșterii afluenţei turistice, în zona Rimetea, concomitent cu inventarierea si remedierea daunelor provocate marcajelor turistice, de către incendiile din ultima perioadă. De asemenea, se vor derula activități specifice
Sezonului de vara, de pregătire profesională, pentru a putea interveni operativ si în cele mai bune condiţiuni.

Ne dorim perioade de repaus, dar nu se întâmpla niciodată să avem parte de ele”, a transmis Serviciul Public Salvamont Alba, pe Facebook.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.