Boris Johnson: “Cred că ucrainenii au arătat curajul unui leu, dar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului”

Data:

Regatul Unit al Marii Britanii va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă pentru a sprijini Ucraina împotriva invaziei ruse. Anunţul a fost făcut după întâlnirea de la Kiev dintre preşedintele Zelenski şi premierul Boris Johnson. Între timp, Rusia susţine că a distrus un convoi de blindate al ucrainenilor.

Datorită leadershipului președintelui Zelenski și curajului poporului ucrainean, planurile monstruoase ale lui Vladimir Putin sunt dejucate, a declarat premierul britanic, la Kiev.

Boris Johnson a anunțat o serie de masuri de sprijin militar pentru Ucraina, garanții pentru un credit de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială, liberalizarea tarifelor asupra majorității importurilor din Ucraina și facilități vamale.

Ajutorul se adaugă unor echipamente militare de ultimă generație, în valoare de 100 de milioane de lire sterline.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: “Cred că ucrainenii au arătat curajul unui leu, dar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului”.

Diplomația de criză și curajul politic au fost ilustrate și în centrul Kievului, unde cei doi au făcut o scurtă plimbare.

“Este extraordinar, sunt foarte fericit. Vreau să-i spuneţi că îi vom fi recunoscători întotdeauna”, a strigat un trecător. Boris Johnson a venit și i-a strâns mâna.

Între timp, Rusia susține că a distrus un convoi de blindate al ucrainenilor, iar ministerul rus al Apărării a transmis imagini cu elicoptere de atac, fără a preciza data evenimentului. O coloană cu sute de vehicule militare ruse se deplasează spre est, iar Ucraina a confirmat 9 coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiune.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.