Trei autospeciale noi, în dotarea ISU Alba

Data:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba are în dotare trei autospeciale noi, una este destinată echipei pirotehnice a salvatorilor militari, o autoplatformă de salvare și o autospecială pentru transport personal si victime multiple.

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, UNIREA” al județului Alba, în prezența domnului Nicolae Albu – prefect al județului Alba, al domnului Ion Dumitrel – președinte al Consiliului Județean Alba și ai șefilor structurilor teritoriale ale M.A.I., a avut loc prezentarea elementelor de tehnică intrate în dotarea ISU Alba, achiziționate prin 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐔𝐍𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟎, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, tehnica în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Autoplatformă de salvare 𝐕𝐨𝐥𝐯𝐨 𝐅𝐌 𝟔𝐱𝟐 de 500CP cu dublă comandă (înălțime de salvare max 45 m), cu o capacitate de 500 kg și fără limite de rotire, tun de apa de 3800 l/minut, vehiculul permite intervenții de salvare sub cota solului, de aproximativ – 8,2m.

Autospeciala pirotehnică care deține un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii, detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi.

Autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM) este destinată transportului a 9 salvatori la locul unui incident soldat cu mai multe victime și evacuării a maxim 4 pacienţi pe brancarde, lor adăugându-li-se 2 pacienți a căror stare le permite să fie transportați în poziție șezândă. Totodată, autospeciala mai poate transporta, în locul celor 4 pacienţi pe brancarde, fie 2 pacienţi pe tărgi, fie 4 pacienți în fotolii rulante, fie 1 pacient în pat de spital.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.