Un cal a fost salvat de poliţiştii şi voluntarii din Miercurea-Ciuc

Data:

Un cal a fost salvat de poliţişti şi voluntari, luni după-amiază, dintr-o zonă mlăştinoasă a Lacului Şuta, de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, a informat marţi IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi telefonic de o femeie că pe Lacul Şuta din Miercurea-Ciuc un animal se află împotmolit într-o zonă mlăştinoasă.

O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că un cal alb se află imobilizat şi nu se poate ridica, din cauza afundării în mâl.

Animalul a fost scos în zona mlăştinoasă de poliţişti şi voluntari şi a fost predat proprietarului.

“În urma intervenţiei poliţiştilor, împreună cu persoane voluntare, s-a reuşit extragerea animalului din zona mlăştinoasă, fiind predat pe bază de proces-verbal deţinătorului. Medicul veterinar, din cadrul Biroului, aflat la faţa locului a examinat animalul, constatând faptul că, deşi era epuizat fizic, totuşi acesta s-a ridicat şi a început să mănânce, neavând leziuni exterioare vizibile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului”, se arată în informarea IPJ.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.