fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEZelenski: Ucraina ar putea pune capăt asediului din Mariupol dacă i s-ar...

Zelenski: Ucraina ar putea pune capăt asediului din Mariupol dacă i s-ar furniza arme grele

Publicat în

spot_img
spot_img

Forțele ucrainene ar putea pune capăt asediului rusesc asupra oraşului Mariupol dacă li s-ar furniza arme grele, a declarat luni seară președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs video.

„Când vine vorba de armele necesare, depindem în continuare de aprovizionare, de partenerii noștri. Din păcate, nu primim atât de mult cât avem nevoie pentru a pune capăt acestui război mai devreme. Pentru a distruge complet inamicul de pe pământul nostru. Și pentru a îndeplini acele sarcini care sunt evidente pentru fiecare dintre oamenii noștri. În special, pentru a debloca Mariupol”, a spus Zelenski.

„Dacă am avea avioane și suficiente vehicule blindate grele, artileria necesară, am putea face asta”, a continuat el, „Dar încă trebuie să cădem de acord asupra acestui lucru. Mai trebuie să convingem. Încă trebuie să stârnim deciziile necesare. Sunt sigur că vom primi aproape tot ce ne trebuie. Dar nu numai timpul se pierde. Se pierd viețile ucrainenilor. Vieți care nu mai pot fi întoarse”, a spus Zelenski.

Indirect, preşedintele ucrainean a a atribuit în parte responsabilitatea pentru pierderea vieților ucrainene pe seama națiunilor occidentale care nu au trimis arme pentru a sprijini efortul de război al Ucrainei.

Generalul Valery Zalujni, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat luni că „apărarea oraşului Mariupol continuă” pe fondul luptei grele dintre forțele ucrainene din interiorul orașului asediat și trupele ruse și separatiștii pro-ruși, scrie CNN.

Oficialii ucraineni au spus că aproximativ 100.000 de civili sunt încă în oraşul care e bombardat în continuare. Apărarea de către Ucraina a oraşului a blocat unitățile ruse și le-a împiedicat eforturile de a solidifica un coridor terestru de la granița cu Rusia până la peninsula Crimeea la Marea Neagră.

Apărarea lui Mariupol a fost, de asemenea, un punct important pentru ucraineni, iar distrugerea orașului a devenit un simbol al utilizării fără discernământ de către Rusia a armelor.

Luni, Zelenski a declarat că „zeci de mii” de oameni au murit în Mariupol, o afirmație care nu a putut fi verificată însă din surse independente, scrie CNN.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel